Finansiera batterilagring

Spara energi nu, betala senare. Maximera ditt energisystem med våra batterilagringslösningar. Finansiera idag och frigör potentialen i din energi.

 • Lagra överskott av energi utan uppstartskostnader
 • Finansieringslösningar för alla batterilagringssystem
 • Investera i framtidens energilösningar

Kontakta mig för offert


Enkel finansiering av batterilager

Batterilagringssystem är centrala för företag som vill optimera sin energianvändning och säkerställa en pålitlig strömförsörjning. De är särskilt värdefulla för företag som använder förnybara energikällor som sol- och vindkraft. Dock kan kostnaden för att införskaffa och installera dessa system vara hög.

Vi erbjuder leasing av batterilagringssystem så att ni kan undvika den höga initiala kostnaden och istället betala en fast månadskostnad över tid. Detta ger er möjligheten att snabbt och effektivt implementera lagringslösningar och optimera er energiförbrukning, samtidigt som ni håller ert kapital fritt för andra investeringar.

Våra skräddarsydda finansieringslösningar är designade för att stödja er, med minsta möjliga finansiella börda och maximal flexibilitet, så att ni kan fokusera på er kärnverksamhet medan vi hanterar resten.

3 tips till dig som funderar på att investera i batterilagring för företaget

Funderar ni på att investera i batterilagring? Här är några faktorer som kan vara bra att känna till när du ska satsa på batterilagring i ditt företag. 

1

Varför satsa på batterilagring?

Batterilagring innebär att du bland annat lagrar el från förnybara källor som sol, vind eller vatten i stora batterier som du kan använda när du behöver det. Batterilagring kan installeras i olika typer av verksamheter, oavsett om du har ett kontor, en fabrik, en butik eller ett hotell. Batterilagring har flera fördelar, till exempel:

 • Du minskar ditt företags elkostnader och elberoende, samtidigt som du ökar energi- och driftssäkerheten.
 • Du bidrar till att balansera elsystemet och minska utsläppen av växthusgaser.
 • Du får möjlighet att integrera batterilagring med andra energisystem som solceller, laddlösningar eller vätgas.
2

Rådgör med experterna

Ta hjälp av rådgivare inom energilagring, såsom exempelvis:

 • Experter inom energiupplagring: Få insikt i de senaste teknologiska framstegen, kapacitetsmöjligheterna och optimala lösningarna inom batterilagringssystem.
 • Finansiella rådgivare: För att förstå investeringslandskapet, risker, avkastning och finansieringsmöjligheter kring batterilagring.
 • Tekniska experter eller ingenjörer: Få förståelse för installation, drift och underhåll av batterilagringsanläggningar samt identifiera tekniska krav och utmaningar för ditt specifika projekt.

För dig innebär det att du får stöd i hela processen och ett system som är integrerat och designat för att maximera företagets lönsamhet och hållbarhet. 

3

Pris batterilagring - finansiering eller kontant?

När du tittar på olika inköpsalternativ kan priset vara en viktig faktor. Därför ska du alltid fråga vilka betalningsalternativ som erbjuds. Vi erbjuder finansiering som alternativ till kontantbetalning. Finansiering är fördelaktigt genom att kostnaden fördelas över tiden och företaget behöver inte binda kapital.

Fördelar med finansiering 
 • Månadskostnaden är jämn och sprids över hela perioden. Vi erbjuder allt från 24 till 120 månader. 
 • Likviditeten blir enklare att planera. 
 • Eftersom inget kapital behöver bindas i utrustningen kan du behålla företagets rörelsekapital och därmed expansionsutrymme. 

Bidrag och stöd för batterilager

Du kan också ansöka om olika bidrag eller stöd för ditt batterilagringsprojekt, till exempel:

 • Energimyndighetens stöd för energilagring: Ett stöd för åtgärder som ökar användningen av energilagring i elsystemet. Energimyndighetens stöd för energilagring står för del av kostnaden för att installera en batterilagringsanläggning som kan balansera elproduktionen och elförbrukningen.
 • EU:s innovationsfond: En fond som finansierar projekt som bidrar till att minska utsläppen av växthusgaser och främja ett klimatneutralt Europa. 

För att ansöka om dessa bidrag eller stöd, behöver du följa vissa kriterier och villkor som varierar beroende på programmet. Du kan läsa mer om dessa på respektive myndighets eller organisations hemsida eller kontakta dem direkt för mer information.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar i ovanstående information, och rekommenderar att du alltid stämmer av rådande upplägg på källsidan.

Stärk elnätets stabilitet och öppna för nya affärsmöjligheter

Ert företag kan spela en viktig roll i att stärka elnätets stabilitet genom att investera i batterilagring. Denna investering understödjer Svenska kraftnäts uppdrag att upprätthålla en jämn frekvens och säker drift i elnätet. Med batterilagring kan ert företag inte bara bidra till ett mer pålitligt elnät, utan också öppna för nya ekonomiska möjligheter genom att tillhandahålla värdefulla stödtjänster.

Läs mer om Svenska kraftnät och stödtjänster här >

Starta din resa här

Satsa på batterilagring och stärk ert varumärke. Som framåtblickande företag visar ni att hållbarhet prioriteras. Vi samarbetar med ledande aktörer inom batteriupplagring. Behöver ni offerter eller har en redan? Låt oss ge er den bästa finansieringslösningen. Ta nästa steg mot en grönare framtid med oss.

Kontakta någon av våra säljare


Hannes Petersson
Hannes Petersson

Industri och verkstad, Kontorsutrustning, E-handel B2B, Mjukvarufinansiering

08-635 37 89

hannes.petersson@wasakredit.se

Peter Silvergrind
Peter Silvergrind

Industri och verkstad, Kontorsutrustning, E-handel B2B, Mjukvarufinansiering

08-635 38 09

peter.silvergrind@wasakredit.se

Robert Lundberg
Robert Lundberg

Industri och verkstad, Kontorsutrustning, E-handel B2B, Mjukvarufinansiering

08-635 36 23

robert.lundberg@wasakredit.se

Caroline Levin Hanzen
Caroline Levin Hanzen

Industri och verkstad, Kontorsutrustning

031-771 98 92

caroline.levinhanzen@wasakredit.se

Hamid Raoufi
Hamid Raoufi

Stockholm

Omställningsfinansiering

08-635 37 13

hamid.raoufi@wasakredit.se

Sara Isaksson
Sara Isaksson

Industri och verkstad, Kontorsutrustning

08-635 37 21

sara.isaksson@wasakredit.se

Johnny Sandqvist
Johnny Sandqvist

Malmö

Omställningsfinansiering

040-664 28 92

johnny.sandqvist@wasakredit.se

Fredrik Augustsson
Fredrik Augustsson

Industri och verkstad, Kontorsutrustning

040-664 28 86

fredrik.augustsson@wasakredit.se

Anna Findlay
Anna Findlay

Industri och verkstad, Kontorsutrustning

031-771 98 83

anna.findlay@wasakredit.se

Jonas Oldenstierna
Jonas Oldenstierna

Örebro

Omställningsfinansiering

019-17 52 66

jonas.oldenstierna@wasakredit.se


Vill du bli partner med oss?

Vill du veta mer om hur vårt partnerskap kan stärka din affär och driva fram hållbara satsningar? Tveka inte att kontakta oss för att diskutera hur vi tillsammans kan främja en mer hållbar framtid.

Läs mer om hur vi kan jobba som partner