Så funkar leasing i e-handeln

Leasing i e-handeln är en smart finansieringslösning för dig som e-handlare och för dina kunder. Vi äger varorna under leasingperioden och din kund har nyttjanderätt. Du väljer själv för vilka belopp och avtalstider betallösningen ska gälla. Vid avtalstidens slut köper din kund loss varan för restvärdet.

Vill du erbjuda finansiering i e-handeln men är osäker på hur ni ska börja eller hur implementationen går till? Fyll i formuläret så bokar vi ett möte där vi demonstrerar e-handelskassan och går igenom det tekniska.

Erbjud leasing i e-handeln – steg för steg

1

Koppla på betallösningen

Du får inloggningsuppgifter och vi hjälper med implementation. Kunden ser leasing som betalningsalternativ i kassan eller redan i produktkatalogen. Du väljer vilka löptider ni vill erbjuda, från 24 till 60 månader.

2

Avtalet sköter sig självt

Hela köpprocessen är automatiserad – kreditbedömning, kontroll av firmatecknare och verklig huvudman görs i kassan. Alla köp summeras till ett och samma avtal. 

3

Signera med Mobilt BankID

Firmatecknaren signerar leasingavtalet med Mobilt BankID. Tryggt och smidigt. 

4

Utrustningen levereras till kund

Avtalet startar när vi godkänt det och kunden tagit emot sin beställning. 

5

Genomförd affär – du får betalt

När avtalet startar betalar vi ut dina pengar. Under avtalsperioden äger vi utrustningen, kunden använder den och betalar en leasingavgift.

Enkel implementation

Det är enkelt att koppla på vår betallösning. Du ansluter till betaltjänsten via API eller genom en färdig integration. Vi har färdiga lösningar för många av marknadens största e-handelsplattformar. Det innebär att du kan komma i gång med betallösningen på nolltid.  

Ska du precis starta e-handel för din verksamhet? Vi finns här och kan ge tips på e-handelsplattformar och hur du kommer i gång. 

Läs mer om våra e-handelspartners här

Avtalstid - erbjud upp till fyra alternativ

Du väljer själv vilka avtalstider som ska visas i kassan, upp till fyra alternativ mellan 24 och 60 månader. Vilka avtalstider dina kunder föredrar beror på produkt – dyrare produkter leasas ofta under en längre tid. 

Ladda ner pdf

Här kan du ladda ner vår steg för steg guide: Så funkar leasing i e-handeln (pdf)