Betala med Autogiro

Autogiro är ett enkelt sätt att sköta dina betalningar på, med automatiska dragningar från ditt konto. Läs om vad som gäller för betalningar med autogiro och hur du ansöker här.

Autogiro för dig som privatperson

Du som är privatkund kan betala med autogiro på ditt lån eller avbetalning. Vi kan tyvärr inte erbjuda autogiro på våra kortkrediter eftersom avierna kan innehålla flera olika betalningsalternativ. 

Autogiro är ett smidigt och tryggt sätt att hantera dina löpande betalningar på. Din betalning görs automatiskt på rätt dag och du sparar tid då du slipper den manuella hanteringen.  

Så här gör du för att anmäla autogiro

Du anmäler autogiro via din internetbank och fyller i ditt avtalsnummer som betalarnummer. Bankgirot som visas för autogiro är 262-5705 och skiljer sig alltså från bankgirot som du ser på din faktura.

Ditt autogiro blir godkänt först när det är registrerat hos Bankgirocentralen. Det tar 1-2 bankdagar efter det att du anmält autogiro hos oss via din internetbank. Tänk på att om månadens avisering redan har skapats hos oss så sker din första autogirodragning kommande månad. Din avi kommer då ha en text som lyder: ”beloppet dras via autogiro”. 

För dig som är företagskund

Även du som är företagare kan sköta betalningen via autogiro. Du ansöker genom att skicka in ett medgivande om autogiro till oss. 

Du hittar blankett och övrig information på våra företagssidor

Vanliga frågor om autogiro

Beloppet dras från ditt autogiro sista bankdagen i månaden. Det görs totalt fyra försök att dra beloppet, fyra bankdagar i rad från och med förfallodatumet, därefter behöver du betala avin manuellt.

Säkerställ att du har täckning på kontot redan bankdagen innan dragningen ska göras.

I dagsläget erbjuder vi inte autogiro eller e-faktura för dig som har kreditkortet. Är du ansluten till Kivra får du dina avier digitalt via deras app eller hemsida. Här kan du koppla på ditt bankkonto för att enkelt genomföra dina betalningar. 

För frågor om fakturor via Kivra, vänligen kontakta Kivra. 

Du som är privatkund kan betala med autogiro på ditt lån eller avbetalning. Du kan inte betala med autogiro på din kortkredit.

Du anmäler autogiro via din internetbank och fyller i ditt avtalsnummer som betalarnummer. 

Läs mer om autogiro här

Företagskund? Läs om hur du ansöker om autogiro här

Den administrativa avgiften är avtalad mellan parterna. Om du väljer autogiro så påverkas inte den administrativa avgiften. Den betalar du för hantering och administrering av ditt avtal under hela avtalsperioden.