Låna till husbil

Funderar du på att köpa husbil? Vi har en trygg finansiering att erbjuda om du vill låna pengar till ditt husbilsköp.

  • Finansiering utifrån dina behov 
  • Trygg signering med Mobilt BankID 
  • Besked snabbt 
  • Lös lånet när du vill 

För dig som vill låna pengar till en ny eller begagnad husbil finns fler finansieringsalternativ.

1

Via återförsäljare

Om du köper en husbil via en av våra återförsäljare kan du låna upp till 80 procent av husbilens värde. Resterande del kan du antingen betala kontant eller genom att exempelvis byta in din gamla husbil. Du får hjälp att ansöka om lånet direkt hos återförsäljaren.

2

Med privatlån

Om du ska köpa en begagnad husbil av en privatperson erbjuder vi ett privatlån. Det är ett lån utan säkerhet och du kan låna upp till 400 000 kronor.

Låna pengar till husbil – så fungerar det

Via husbilshandlare

När du lånar pengar via en återförsäljare kommer husbilen att fungera som säkerhet för lånet. Det innebär att vi som långivare äger fordonet under tiden som husbilen är belånad. Äganderätten går sedan automatiskt över till dig när du har betalat tillbaka lånet, samt ränta och avgifter. Vi erbjuder dig flexibla villkor och upp till 20 års avbetalningstid.

Vi samarbetar med flertal återförsäljare av husbilar som kan hjälpa dig att hitta en husbil som passar ditt behov och en trygg finansieringslösning som passar dig och din ekonomi.

Med ett privatlån

Om du ska köpa en husbil av en privatperson ansöker du själv om ett privatlån hos oss. Vi erbjuder 15 års återbetalningstid och du väljer själv den återbetalningstiden som du önskar. Räntan för ditt lån bestämmer vi utifrån en individuell bedömning. Du kan räkna på kostnadsexempel för lån här.

Att tänka på om du ska köpa husbil

När och hur ska husbilen användas?

Fundera på hur du kommer använda din husbil. Hur många passagerare behöver den rymma och hur hög lastvikt måste den ha? 

Ny eller begagnad husbil?

Vi erbjuder dig att låna pengar till din husbil, oavsett om du köper en ny eller begagnad.

Kom ihåg försäkringen

Kom ihåg att teckna en husbilsförsäkring samma dag som du köper husbilen. Våra kollegor på Länsförsäkringar kan hjälpa dig att teckna en husbilsförsäkring utifrån ditt behov. 

> Läs mer om vad du ska tänka på när du köper husbil

Fördelar med att köpa husbil från en bilhandlare

Att köpa en husbil från en handlare ger många fördelar. Som köpare får du skydd genom konsumentköplagen som enligt Hallå Konsument gäller när du köper ett fordon av ett företag. Det ger dig en stor trygghet när du köper en kostsam produkt som en husbil, särskilt om du köper en äldre årsmodell.

Fordon som säljs av handlare är vanligtvis genomgångna och funktionstestade inför försäljningen, vilket gör att du slipper lägga ned samma tid och energi på att undersöka produkten. Om du köper en husbil av våra återförsäljare är den vanligtvis även fukttestad.

Som kund till en bilhandlare får du ofta hjälp med registrering av ägarbyte och hjälp med det administrativa kring köpet. En handlare kan dessutom ofta erbjuda dig fördelaktiga försäkrings- och finansieringslösningar.