Ledare för en dag

Maya Carlmark Boberg fick pröva hur det är att vara ledare för en dag då hon skuggade vår VD Thomas Högväg.

Syftet med Ledare för en dag är att ge en ambitiös UF-alumn en exklusiv möjlighet att få insikt i hur det är att leda ett företag genom att följa en vd under en arbetsdag. Med målet att ge adepten möjlighet att utvecklas och inspireras i sitt arbetsliv.

 – Dagen var fullspäckad med möten. Jag gillar Thomas ledarstil, han är säker, smart, kommunikativ och diplomatisk. Det som överraskade mig var att det är så många möten. Förmodligen är det just de som lägger grunden för en effektiv verksamhet, om ledaren är lyhörd såklart.

 – När Ung företagsamhet frågade om jag kunde tänka mig att ha en UF-alumn med mig en dag så sa jag ja utan att tveka. Det har varit lärorikt även för mig att få umgås med Maya en hel dag och det är kul att få dela med mig av min vardag, säger Thomas.

Se till bolagens möjligheter att främja grön ekonomi

- Om jag skulle rekommendera Thomas något så är det att verkligen bejaka bolagets möjligheter att främja grön ekonomi i samhället. En satsning på hållbarhet i varumärket i sig är attraktivt men jag tror även på en potential som sträcker sig bortom marknaden! avslutar Maya.

Thomas önskar Maya all lycka till med studierna och karriären.

Om Maya

Maya studerar enskilda kurser på universitetet och drömmer om att en dag starta företag inom hållbarhet.

Sista året i gymnasiet drev hon och tre klasskamrater ett UF företag som sålde smaksatt kaffe. Under sin UF-tid fick hon upp ögonen för hur kul det är att driva företag.