Aktuellt om kortbetalning i EU/EES länder

Den 19 april började en ny EU-förordning gälla som innebär att du får ett meddelande i telefonen när du betalar med ditt kort i ett EU/EES lands egen valuta.

Gör du flera köp får du bara ett meddelande vid första köpet per månad. Förutom att det blir tryggare när du ser att ett kort kopplat till ditt konto är använt, är det även enklare att jämföra olika kortutgivare/bankers valutaväxlingspåslag som du kan göra på vår sida med den aktuella ECB-kursen.

Meddelandet i appen

I Wasa Kredit-appen eller appen för Agriakortet får du ett meddelande om att du genomfört en transaktion i aktuell valuta som kommer att växlas till SEK och att vi tillämpar MasterCards växelkurs samt ett påslag på 1,5 procent (gäller per 2021-03-25).

Om du inte skulle ha gjort köpet ringer du oss självklart direkt. Lägg gärna in numret till Kundservice i din mobil 08-635 38 00, ringer du från utlandet är numret +46 8 635 38 00.

Det enda du behöver göra

Från den 19 april finns en ny version av Wasa Kredit-appen och appen för Agriakortet. Du kommer att behöva uppdatera appen i din enhet och få möjligheten att aktivera  pushnotiser. Du kan när som helst välja om du vill slå av/på dessa notiser i inställningar i din enhet. 

Du behöver inte göra mer, men har du frågor är du alltid välkommen att höra av dig till oss.